'K2 zoekt K3'-finaliste Amy Courtens openhartig over therapie: "Ik heb wel een rugzakje bij"

'K2 zoekt K3'-finaliste Amy Courtens openhartig over therapie:
Vrijdag 9 September 2022 - 16:30   I   Foto: Photo News   I   door Redactie

Amy Courtens was een van de kandidaten van 'K2 zoekt K3'. Ze schopte het tot in de finale, maar greep net naast de overwinning. Klaasje Meijer opvolgen deed ze niet, maar ze is wel sporadisch nog eens op de buis te zien.

Zo was Amy onlangs te gast in het VTM-programma 'Waarheid, durven of doen'. Daarin vertelt ze dat ze lange tijd naar een psycholoog is gegaan. En daar is een heel specifieke reden voor. Amy kampt namelijk met bindingsangst. "Mijn ouders hebben een vechtscheiding gehad. Dat is heel lelijk afgelopen. Daarvan heb ik wel een rugzakje bij", legt ze uit.

Die bindingsangst borrelde naar eigen zeggen op toen haar vriend haar een huwelijksaanzoek deed. Ze gingen tegelijk ook een huis kopen. "Oei, ik zit in dat huisje-tuintje-boompje", dacht ze. "Dat was eigenlijk niet het leven dat ik voor me zag. Ik dacht echt even: wat moet ik eigenlijk doen?"

Gelukkig heeft de psycholoog haar een stuk vooruitgeholpen. "Pas nu besef ik dat het tot dat punt nog niet verwerkt was. Nu wel, nu ben ik perfect gelukkig", vertelt Amy. 

TAGS  I  Amy Courtens  I  K3  I  K2 zoekt K3