Marleen Merckx over minder leuke tijd bij 'Thuis': "Daar had ik niet veel aan"

Marleen Merckx over minder leuke tijd bij 'Thuis':
Vrijdag 9 September 2022 - 13:30   I   Foto: Photo News   I   door Redactie

Marleen Merckx, ofwel Simonne Backx, is al 28 jaar een vaste waarde in 'Thuis'. Ze is al sinds dag één van de partij en doet haar job nog steeds met evenveel plezier. Maar in de podcast 'De Thuisploeg' vertelt ze Sander Gillis ook over haar mindere momenten op de set.

'Thuis' zonder Simonne is als een café zonder bier. En goed nieuws voor de fans, Marleen Merckx is nog lang niet van plan om uit de reeks te verdwijnen. "Ik hoop dat het nog minstens 10 jaar zal duren", vertelt ze in de podcast. Na 28 jaar reist ze nog steeds met veel plezier elke dag af naar de set van 'Thuis'.

Al is er ook een periode geweest waarin dat niet altijd het geval was. "Wat ik niet zo leuk vond, was werken in de Noorderzon", zegt de actrice. Daar stond ze in de keuken met haar vriendin Julia (Myriam Bronzwaar). "De keuken kwam op elke camerastand in beeld, dus er moest altijd iemand aan het werk zijn, ook al had je geen tekst", legt ze uit.

Het waren lange dagen voor de Marleen, want veel viel er niet te spelen. "Uiteindelijk had ik daar niet veel aan", klinkt het. Gelukkig heeft de actrice er ook heel wat plezier aan beleefd. "Myriam Bronzwaar en ik kregen het soms zo op ons systeem dat we de slappe lach kregen. Ik heb daar heel vaak staan lachen."

TAGS  I  Marleen Merckx  I  Thuis