Redacteur 'De Tafel van Vier' neemt ontslag na dag één: "Gert Verhulst legt de schuld bij de kijker"

Redacteur 'De Tafel van Vier' neemt ontslag na dag één:
Donderdag 8 September 2022 - 11:00   I   Foto: Photo News   I   door Redactie

Slechts één uitzending van 'De Tafel van Vier' volstond voor Elias Van Dingenen om op te stappen als redacteur voor de talkshow. Het woke-debat waarin het n-woord meermaals viel, heeft ervoor gezorgd dat de redacteur zijn boeltje pakte. Hij vond het gedrag van Gert Verhulst ronduit "beschamend en onwezenlijk".

In het begin leek de sfeer goed te zitten en dacht Van Dingenen dat ze met een sterke redactie ook een sterk programma zouden neerzetten. Maar na het uit de hand gelopen woke-debat, gaf de redacteur er liever de brui aan. "Om 20 uur moest ik met lede ogen aanschouwen hoe mijn baas op mijn eerste werkdag tijdens de live-uitzending het n-woord een dertigtal keer liet vallen. Hoe wereldvreemd kun je zijn?", schrijft hij in een opiniestuk in De Morgen.

De dag erna viel de druppel die de emmer deed overlopen. De redacteur walgde van de manier waarop er met het onderwerp werd omgegaan. Hij had Gert Verhulst zelf graag aan de tand gevoeld, maar die kwam na alle heisa niet eens mee vergaderen over het incident. Van Dingenen wilde dus absoluut niets meer met het programma te maken hebben.

Hoewel Gert Verhulst de dag erna zijn verontschuldigingen aanbood in de uitzending, schoten zijn woorden bij Van Dingenen toch in het verkeerde keelgat. Met "Sorry als ik u gekwetst zou hebben" maakte de presentator er zich snel van af. "Hij legde de schuld weer bij de kijker. Ik denk dat hij beter kan", schrijft Van Dingenen.

TAGS  I  Gert Verhulst  I  De Tafel van Vier