Deze 'Thuis'-actrice moet volgend jaar op pensioen

Deze 'Thuis'-actrice moet volgend jaar op pensioen
Zaterdag 10 September 2022 - 13:30   I   Foto: VRT   I   door Redactie

'Thuis' is na 26 seizoenen nog steeds razendpopulair bij de kijker. Fans hebben de personages helemaal in hun hart gesloten. Dat maakt het des te jammer als er eentje moet vertrekken. En binnenkort zit er weer een pensioen aan te komen.

Marleen Merckx wordt volgend jaar 65 en dat heeft grote gevolgen. "Op 1 mei 2023 moet ik absoluut op pensioen volgends de regels van VRT", vertelt de actrice in de podcast 'De Thuisploeg' van Sander Gillis. Zo ging het ook bij weerman Frank Deboosere.

Gelukkig hebben ze daar bij 'Thuis' wel een oplossing voor. Met een ander soort contract kan Marleen zonder problemen op de set blijven staan. Ook collega’s Leah Thys (Marianne), Pol Goosen (Frank) en Daan Hugaert (Eddy) gaan momenteel op die manier te werk.

"Er is mij beloofd dat Simonneke ook mag blijven meedraaien en dat hoop ik van harte. Wat moet ik anders Thuis zitten doen?", stelt de actrice de luisteraars gerust. Het ziet er dus naar uit dat trouwe kijkers voorlopig nog geen afscheid zullen moeten nemen van het geliefde personage Simonne. "Ik hoop dat het nog minstens 10 jaar zal duren", voegt Marleen nog toe.

TAGS  I  Marleen Merckx  I  Thuis