Zo reageren koning Filip en koningin Mathilde op de dood van koningin Elizabeth II

Zo reageren koning Filip en koningin Mathilde op de dood van koningin Elizabeth II
Vrijdag 9 September 2022 - 12:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Gisteren stond het Verenigd Koninkrijk in rep en roer na het overlijden van Britse koningin. Ze werd 96 en zat 70 jaar op de troon. Ook hier kwam het nieuws heel onverwachts. Nu reageert het Belgische koningshuis voor het eerst op de dood van de Queen.

Op de officiële Instagrampagina van het Belgische koningshuis schrijft het aangeslagen koningspaar een uitgebreid eerbetoon aan koningin Elizabeth II. "Wij zijn diep verslagen door het nieuws over het overlijden van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II. Ze was een buitengewone persoonlijkheid. We bewaren voor altijd dierbare herinneringen aan deze grote dame die tijdens haar hele koningschap blijk gaf van waardigheid, moed en toewijding", klinkt het. "Elke van onze ontmoetingen staat voor altijd in ons geheugen gegrift."

"Het Verenigd Koninkrijk verliest een bijzondere vorstin die een diepe stempel heeft gedrukt op de geschiedenis. We willen onze oprechte deelneming betuigen aan de koninklijke familie en aan het Britse volk. Rust in vrede, Majesteit, aan de zijde van uw geliefde echtgenoot", schrijven ze.

TAGS